Revitalise your body, mind & spirit

Shiatsu

Shiatsu voor jong en oud
Bij een shiatsu-massage behandeling ligt de nadruk op het in balans brengen van het lichaam. De aanraking zorgt ervoor dat de energie in het lichaam beter stroomt. Als ervaren behandelaar heb ik veel dankbare reacties ontvangen van mensen die tussen hun drukke bezigheden blij waren even te kunnen ontspannen. Waar de meeste massages oppervlakkig werken, gaat shiatsu iets dieper in op het weefsel omdat er niet direct op de spieren maar eerder op de zenuwbanen / meridianen wordt gewerkt. Via deze kanalen stroomt onze energie, net als de energie door een stroomkabel. Wanneer er een knelpunt is, kan het zijn dat de blokkade het lichaam tegenhoudt optimaal te functioneren. Via massage-bewegingen, strekkingen en rotaties kan er opnieuw ontspanning intreden en kunnen de knelpunten verminderen of zelfs verdwijnen.

Een regelmatige shiatsu-massage is als het ware een soort APK van het lichaam. Het kan ziekte en ongemak voorkomen of helpen te verminderen. Ook kan een shiatsu-behandelaar iemand wijzen op wat er wordt waargenomen. Soms is er zelfs een doorverwijzing nodig naar een huisarts of specialist. Maar voor de gemiddelde cliƫnt is shiatsu vooral bedoeld als ontspanning en moment om op te kunnen laden.

Shiatsu-massage is voor jong en oud en werkt in de eerste plaats preventief . Daarnaast is het veelal effectief gebleken bij klachten als stress, burn-out, depressie, hyperactiviteit, slaapstoornissen en concentratiestoornissen.

Behandeling
Een shiatsu-massage behandeling wordt gegeven op de futon (dunne matras) of massagetafel. De behandeling wordt traditioneel over de kleding heen gegeven, omdat er gebruik wordt gemaakt van drukpunten. Gemakkelijk zittende en relatief dunne kleding is gewenst. De behandeling start met een korte diagnose van het gezicht, de tong en de buik. Via deze diagnose kan er een passende behandeling worden toegepast. Er wordt vaak begonnen met een aangename palmdruk, bijvoorbeeld langs de ruggengraat en over de armen en benen. Via technieken als 'los schudden', rotaties of strekkingen wordt het lichaam aangepakt. Tijdens de behandeling is er gelegenheid tot praten, vooral als dit helpt om te delen of spanning los te laten.

Ervaringen

"Merel is a highly trained and experienced shiatsu therapist. She has a way of putting you right at ease. It is easy to open up to her; but I think the communication goes beyond words as she can be so intuitive in her treatments.


I always feel super relaxed after a session with her. Highly recommend! Did you know she is also a (kids) do-in teacher and gives shiatsu to horses?"

- Pamela Driessen


" Ik heb een heerlijke shiatsu-behandeling gehad van Merel. Ik voelde me als herboren. Merel gaat met aandacht en kundigheid te werk. Ze zorgt voor een warme en ontspannen setting."
- Bert L.

Revitalise your body, mind & spirit