Wat is Do-in yoga?


Do-in Yoga is een down-to-earth yoga vorm waarbij er balans ontstaat van binnenuit. Via meditatie, strekkingen en bewustwording van de adem laten we ontspanning toe. De oefeningen hebben hun oorsprong in Azië (met name Japan & China). Do-in strekkingen worden ook wel vergeleken 'Tao Yin' yoga - een taoïstische yogavorm - waarbij de focus ligt op het begeleiden van de 'Qi' (energie) door lichaam en geest. Do-in yoga biedt een grote diversiteit aan oefeningen zoals:

- meditatie
- meridiaan-strekkingen
- losklop-oefeningen
- ademhalingsoefeningen
- zelfbehandeling / drukpuntmassage.

Tijdens een Do-in yogales heeft elke stretch invloed op een meridiaan/energiebaan. Deze meridianen zijn ieder gekoppeld aan een orgaan of functie in het lichaam. Doen we de oefeningen regelmatig, dan voelen we ons lekkerder in ons vel. Tijdens de lessen is er ruimte voor aanpassingen: ieder zit anders in elkaar en het is belangrijk naar ons eigen lichaam te luisteren. De beste beoefenaar daagt zichzelf uit maar respecteert zijn of haar eigen grenzen. Na de oefeningen volgt er een eindontspanning zodat het lichaam kan herstellen en opladen.

Regelmatige beoefening van Do-in yoga stimuleert een opgeruimde en gefocuste geest en vitaliteit in het lichaam. Traditioneel gezien heeft Do-in yoga een directe link met oosterse geneeswijzen als shiatsu en acupunctuur. Deze behandelmethodes richten zich ook op het verbeteren van de energie-doorstroming in het lichaam. Do-in valt onder de zachtere vormen van yoga waarbij de focus met name ligt op vitaliteit en ontspanning. Zo nu en dan worden er ook partner-oefeningen voorgedaan, zoals over de voeten wandelen of stretches waarbij je elkaar helpt in de houding te komen.
 

Yoga voor volwassenen
Yinspire biedt wekelijkse yogalessen aan op onderstaande dagen.


Woensdag
- Dance Yoga - Yinspire, Leiden
Tijd: 19.00 - 20.15 uur

Vrijdag
- Yin Yoga - Helder Yoga Studio, Den Haag
Tijd: 9.00 - 10.15 uur

- Do-in Yoga - Helder Yoga Studio, Den Haag
Tijd: 10.45 - 12.00 uur


Inschrijven voor lessen
Meld je eenvoudig aan voor de Dance Yoga op woensdagavond via deze link of stuur een e-mail voor meer informatie.


Prijzen

  • Proeflessen: eerste 3 lessen voor € 25

  • Lessenkaart voor 5 lessen: € 50

  • Lessenkaart voor 10 lessen:  € 95

  • Losse les: € 12,50.

De hierboven genoemde prijzen gelden enkel voor de Dance Yoga-les op woensdagavond en zijn inclusief btw.

 

"Na een les met Merel voel ik ontspanning, de energie stroomt beter, en ik kan zelf op punten drukken om blokkades te verlichten. Heerlijke balans tussen uitleg en stilte, tussen leren en voelen."
- Manon de C.

 

"Merel heeft mij met Yin Yoga kennis laten maken. Zij zit vol kennis die ze met je deelt tijdens de oefeningen. Het is fijn te weten waar elke oefening voor dient zodat je weet welke winst er voor je gezondheid te halen valt. Geen les is hetzelfde, Merel richt zich elke keer op een ander aspect van lichaam en geest. Ik heb haar lessen als zeer leerzaam en positief ervaren!"

- Eva van der A.

Workshops

Yinspire biedt ook yoga-workshops aan particulieren en bedrijven. Informeer gerust naar de mogelijkheden via contact

Voor pedagogisch medewerkers in de Kinderopvang biedt Yinspire tevens trainingen aan in Do-in Yoga voor Kinderen. Kijk voor meer info op
: Kinderyoga in de Kinderopvang