Do-in Yoga


Innerlijke kracht door focus naar binnen

Wat is Do-in yoga of Meridiaanyoga? Het is een down-to-earth yoga vorm waarbij er balans ontstaat van binnenuit. Via meditatie, strekkingen en bewustwording van de adem laten we ontspanning toe. De oefeningen hebben hun oorsprong in Azië (met name Japan & China). Do-in strekkingen worden ook wel vergeleken 'Tao Yin' yoga - een taoïstische yogavorm - waarbij de focus ligt op het begeleiden van de 'Qi' (energie) door lichaam en geest. Do-in yoga biedt een grote diversiteit aan oefeningen zoals:

- meditatie
- meridiaan-strekkingen
- losklop-oefeningen
- ademhalingsoefeningen
- zelfbehandeling / drukpuntmassage.

Tijdens een Do-in yogales heeft elke stretch invloed op een meridiaan/energiebaan. Deze meridianen zijn ieder gekoppeld aan een orgaan of functie in het lichaam. Doen we de oefeningen regelmatig, dan voelen we ons lekkerder in ons vel. Tijdens de lessen is er ruimte voor aanpassingen: ieder zit anders in elkaar en het is belangrijk naar ons eigen lichaam te luisteren. De beste beoefenaar daagt zichzelf uit maar respecteert zijn of haar eigen grenzen. Na de oefeningen volgt er een eindontspanning zodat het lichaam kan herstellen en opladen.

Regelmatige beoefening van Do-in yoga stimuleert een opgeruimde en gefocuste geest en vitaliteit in het lichaam. Traditioneel gezien heeft Do-in yoga een directe link met oosterse geneeswijzen als shiatsu en acupunctuur. Deze behandelmethodes richten zich ook op het verbeteren van de energie-doorstroming in het lichaam. Do-in valt onder de zachtere vormen van yoga waarbij de focus met name ligt op vitaliteit en ontspanning.
 

Yoga voor volwassenen
Yinspire biedt wekelijkse yogalessen aan op onderstaande dagen.


Maandag
- Yoga - Sportcity, Leiden
Tijd: 18.30 - 19.30 uur 

Woensdag
- Dance YogaCaeciliastraat 18, Leiden
Tijd: 19.00 - 20.00 uur

- Do-in Yoga -  Caeciliastraat 18, Leiden
Tijd: 20.15 - 21.30 uur 

Vrijdag
- Yin Yoga - Helder Yoga Studio, Den Haag
Tijd: 9.00 - 10.15 uur

- Do-in Yoga - Helder Yoga Studio, Den Haag
Tijd: 10.45 - 12.00 uur

Inschrijving nieuwe lessen
Schrijf je alvast in voor de Yinspire-lessen op woensdagavond in Leiden. Deze lessen gaan van start per woensdag 13 september 2023. Gebruik het inschrijfformulier of stuur een e-mail met je contactgegevens zodat je op de hoogte gehouden kan worden. 

Prijzen

  • Proeflessen: eerste vijf lessen voor € 35
  • Lessenkaart voor vijf lessen: € 55
  • Lessenkaart voor tien lessen:  € 100
  • Losse les: € 12,50.

De hierboven genoemde prijzen gelden enkel voor de woensdagavond-lessen en zijn inclusief btw. Het is mogelijk om de lessenkaart te gebruiken voor zowel Dance Yoga als Do-in Yoga lessen. Wissel je een keer af met je standaard les? Geef dit dan uiterlijk een dag van tevoren aan via e-mail of via het contactformulier.

Ervaringen

"Na een les met Merel voel ik ontspanning, de energie stroomt beter, en ik kan zelf op punten drukken om blokkades te verlichten. Heerlijke balans tussen uitleg en stilte, tussen leren en voelen."
- Manon de C.


"Merel heeft mij met Yin Yoga kennis laten maken. Zij zit vol kennis die ze met je deelt tijdens de oefeningen. Het is fijn te weten waar elke oefening voor dient zodat je weet welke winst er voor je gezondheid te halen valt.


Geen les is hetzelfde, Merel richt zich elke keer op een ander aspect van lichaam en geest. Ik heb haar lessen als zeer leerzaam en positief ervaren!"

- Eva v.d. A

Workshops

Yinspire biedt verschillende workshops aan waaronder Do-in Yoga. Informeer gerust naar de mogelijkheden via contact
Voor pedagogisch medewerkers in de Kinderopvang biedt Yinspire tevens trainingen aan in Do-in Yoga voor kinderen. Kijk voor meer info op
Do-in Yoga voor Kinderen.