Over Yinspire

Achtergrond
Vanuit een veelzijdige achtergrond is Yinspire ontstaan. Zelf heb ik als tiener ervaren dat een shiatsu-behandeling me voor drie weken lang verloste van klachten als hoofd-, nek- en schouderpijn. Ik kwam daarna in aanraking met de zelfverdedigingskunst Aikido, waar ik ook veel ontspanning en plezier in vond. Na een korte studie psychologie bleef ik toch nieuwsgierig naar hoe het effect van shiatsu toen kon ontstaan en begon ik in 2005 aan de Zenshiatsu opleiding in Den Haag. Tijdens deze periode heb ik ontzettend veel mogen leren. Ik groeide als shiatsu-beoefenaar maar ook vooral als persoon. Hierna ben ik begonnen met behandelen van mensen, via stoelmassages en met shiatsu op de futon. Ook verdiepte mijn kennis over voeding en het effect daarvan op de gezondheid.

In 2015 heb ik een noodgedwongen transformatie doorgemaakt en in dat jaar werd het idee voor Yinspire geboren, met name voor het geven van Do-in yoga lessen én het maken van sieraden. De combinatie van deze werkzaamheden geeft me nog steeds veel plezier en inspiratie! De focus naar binnen (Yin) - vooral in een actieve (Yange) maatschappij - geeft mij dan ook de meeste inspiratie in mijn werk.

Do-in Yoga
Waar Shiatsu een behandeling is van buitenaf, geeft Do-in yoga ons de mogelijkheid om van binnenuit in balans te komen. Met de strekkingen, meditatie- en ademhalingsoefeningen ontwikkelt de beoefenaar (innerlijke) kracht en flexibiliteit.

In 2001 ben ik begonnen met Power Yoga en hierna liet yoga me niet meer los. Hierna heb ik vele andere vormen van yoga gedaan, waaronder Hatha, Do-in, Ashtanga, Vinyasa Flow, Stråla, Aerial, BoxingYoga, Kundalini, Acro Yoga, Yin Yoga, Aroma Yoga, Dance Yoga en Dru Yoga. Dat zijn er heel wat. En toch past Do-in Yoga het meest bij mij: er kan eindeloos gevarieerd worden met oefeningen en bovendien heeft Do-in net als Yin Yoga een ontspannende en vitaliserende werking. De afwisseling met QiGong-oefeningen geeft daarnaast flow aan de les.

Sinds 2016 geef ik les op verschillende locaties in omgeving Leiden en Den Haag. Mijn training heb ik gevolgd bij de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu (en Do-in) in Den Haag, bij Travis Eliot (Yin Yoga training) en eind 2020 ben ik gestart met een Instructor training voor BoxingYoga in Londen. De lessen die ik verzorg zijn vooral gevuld met de traditionele meridiaanstrekkingen vanuit Do-in (ook wel de Makko Ho). De strekkingen hebben direct effect op de 12 meridianen (energiebanen) in ons lichaam. Daarnaast wissel ik af met flowing moves, zelfmassage technieken en de behandeling van bepaalde drukpunten in het lichaam. In sommige lessen bied ik ook een iets langere meditatie aan. Vooral aan het begin van de les kan een groep daardoor al snel tot rust komen.