Shiatsu


Shiatsu voor jong en oud
Bij een shiatsumassage ligt de nadruk op het in balans brengen van het lichaam. De aanraking zorgt ervoor dat de energie in het lichaam beter stroomt. Als ervaren shiatsumasseur heb ik veel dankbare reacties ontvangen van mensen die tussen hun drukke bezigheden blij waren even te kunnen ontspannen. Waar de meeste massages oppervlakkig werken, gaat shiatsu iets dieper in op het weefsel omdat er niet direct op de spieren maar eerder op de energiebanen / meridianen wordt gewerkt. Via de energiebanen stroomt energie, welke soms geblokkeerd kan raken en andere keren vrij doorstroomt. Via massage-bewegingen, strekkingen en rotaties kunnen blokkades verlicht worden en ontstaat er meer ontspanning en vitaliteit.

Een regelmatige shiatsu-sessie is als een APK voor het lichaam. Het kan ziekte en ongemak voorkomen of helpen te verminderen. Ook communiceert een shiatsumasseur vaak over wat er wordt waargenomen tijdens de sessie. Soms is er een doorverwijzing nodig naar een huisarts of specialist. Voor de gemiddelde cliënt is shiatsu echter bedoeld als ontspanning en een moment om op te kunnen laden.

Shiatsumassage is voor jong en oud en werkt in de eerste plaats preventief. Daarnaast is shiatsu veelal effectief gebleken bij klachten als stress, burn-out, depressie, hyperactiviteit, slaapstoornissen en concentratiestoornissen.

Shiatsu-sessie
Een shiatsumassage wordt gegeven op een shiatsu-futon, een dunne Japanse matras. Het wordt traditioneel over de kleding heen gegeven. Gemakkelijk zittende (katoenen) en relatief dunne kleding is gewenst. Een korte diagnose van het gezicht, de tong en de buik is onderdeel van shiatsu. Aan de hand van deze diagnose kan er een passende massage worden gegeven. Tijdens het begin van de sessie worden er palmdruk-technieken gebruikt, bijvoorbeeld langs de ruggengraat en over de armen en benen. Vervolgens worden de energiebanen met drukpuntmassage langsgelopen zodat de energie beter kan doorstromen. Tussendoor wordt er afgewisseld met technieken als losschudden, loskloppen, rotaties en strekkingen. Shiatsu wordt traditioneel gegeven op de voor- en achterkant van het lichaam en ook op het hoofd, de armen en de benen. Een simpele techniek is de voetmassage, waarbij de masseur op de voetzool staat en lichte, ritmische druk geeft. Omdat Yinspire 'zenshiatsu' aanbiedt, kan een sessie vrij mild zijn omdat er gewerkt wordt met intentie in plaats van spierkracht. Tijdens de shiatsu-sessie is er gelegenheid tot praten, wat kan helpen om te delen of om spanning los te laten. Mocht de cliënt vragen hebben over welke yoga-houdingen effectief zijn bij klachten, dan kan een shiatsumasseur tips geven over Do-in Yoga, een Japanse vorm waarbij stretches gekoppeld zijn aan de meridianen.

Duur shiatsu-massage: 1,5 uur
Prijs:  € 90.

Shiatsu-sessies vinden vaak in de avond plaats. Neem gerust contact op voor meer informatie over tijden en locatie.
 

Ervaringen

"Merel is a highly trained and experienced shiatsu therapist. She has a way of putting you right at ease. It is easy to open up to her; but I think the communication goes beyond words as she can be so intuitive in her treatments.

 

I always feel super relaxed after a session with her. Highly recommend! Did you know she is also a (kids) do-in teacher and gives shiatsu to horses?"

- Pamela Driessen

 

"Ik heb een heerlijke shiatsu-massage gehad van Merel. Ik voelde me als herboren. Merel gaat met aandacht en kundigheid te werk. Ze zorgt voor een warme en ontspannen setting."
- Bert L.