Do-in Yoga

Innerlijke kracht door focus naar binnen

Do-in yoga geeft ons de mogelijkheid om van binnenuit in balans te komen. Met de strekkingen, meditatie- en ademhalingsoefeningen ontwikkelt de beoefenaar (innerlijke) kracht en flexibiliteit. Deze yogavorm heeft een ontspannende werking en komt oorspronkelijk uit het Verre Oosten (met name Japan). Do-in yoga biedt een grote diversiteit aan oefeningen zoals:

- meridiaan-strekkingen
- losklop-oefeningen om het lichaam te activeren
- ademhalingsoefeningen
- zelfbehandeling-technieken, met drukpunten

Tijdens een Do-in yogales heeft iedere stretch invloed op verschillende meridianen in het lichaam. Deze meridianen/energiebanen zijn gekoppeld aan een orgaan of een functie in het lichaam. Na de oefeningen volgt er een 10-minuten durende eindontspanning. Het lichaam krijgt zo de kans om helemaal te ontspannen na de inspannende oefeningen.

Bij regelmatige beoefening van Do-in yoga voel je je vitaler, opruimder en meer gefocust. Traditioneel gezien heeft Do-in een directe link met oosterse geneeswijzen als shiatsu en acupunctuur. Do-in valt onder de mildere vormen van yoga en de focus ligt vooral op ontspanning en vitaliteit.

Momenteel verzorgt Yinspire invallessen in Scheveningen en kan er een afspraak gemaakt worden voor een privéles, of een les op maat (bij bepaalde gezondheidsklachten).
Neem contact op voor het inplannen van een (privé-)les, eventueel online via
Google Meet.


                              


Ervaringen

"Na een les met Merel voel ik ontspanning, de energie stroomt beter, en ik kan zelf op punten drukken om blokkades te verlichten. Heerlijke balans tussen uitleg en stilte, tussen leren en voelen."
- Manon de C.


"Merel heeft mij met Yin Yoga kennis laten maken. Zij zit vol kennis die ze met je deelt tijdens de oefeningen. Het is fijn te weten waar elke oefening voor dient zodat je weet welke winst er voor je gezondheid te halen valt.


Geen les is hetzelfde, Merel richt zich elke keer op een ander aspect van lichaam en geest. Ik heb haar lessen als zeer leerzaam en positief ervaren!"

- Eva v.d. A

Nóg meer ontspanning?

Via Etsy kun je verschillende oogkussentjes bestellen. Deze kussentjes kun je tijdens de eindontspanning van een yogales gebruiken om op je ogen te leggen. De subtiele lavendelgeur en het gewicht van de lijnzaadjes zorgen ervoor dat je optimaal kunt ontspannen. Ideaal om ook thuis te gebruiken.

Ervaar hetzelf: ga naar Etsy of klik op de afbeeldingen:


         Oogkussentjes op Etsy             Sakura - oogkussentje

Do-in yoga voor kinderen

Wil jouw kind ook regelmatig yoga doen om zich (weer) vitaal en ontspannen te voelen? Of vindt hij/zij het gewoon leuk? Wij van Yinspire snappen dat. Met do-in yoga is de kans groot dat je kind ook zo weer lekker(der) in z'n vel zit. Er zijn zelfs studies die aantonen dat het angst- en stressniveau van kinderen verminderd door yoga.

Met do-in yoga doen we 'Japanse' strek-oefeningen, gecombineerd met beweging en spel. De oefeningen sluiten aan bij de ervaringswereld van een kind en zijn bedoeld om bijvoorbeeld te leren goed door te ademen. We hebben keuze uit veel oefeningen die yoga en spel met elkaar combineren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan interactie via vragen over dagelijkse dingen als emoties en/of ervaringen. Daarnaast is do-in yoga ook een manier om naar binnen te keren en het kind tot rust te laten komen. De schildpadhouding is daarvoor bijvoorbeeld ideaal! Hierbij zit je met je voeten tegen elkaar en heb je je handen om je tenen heen en breng je je hart als het ware naar je voeten toe.

De les sluiten we af met een cirkel en een laatste spel. Afhankelijk van de leeftijd krijgt het kind soms ook gerichte info mee, bijvoorbeeld een simpele oefening voor thuis. De lessen worden vooralsnog online of op afspraak verzorgd. Neem gerust contact op voor meer informatie.