Do-in Yoga


Innerlijke kracht door focus naar binnen

Wat is Do-in yoga of Meridiaanyoga? Het is een down-to-earth yoga vorm waarbij er balans ontstaat van binnenuit. Via meditatie, strekkingen en bewustwording van de adem laten we ontspanning toe. De oefeningen hebben hun oorsprong in Azië (met name Japan & China). Do-in strekkingen worden ook wel vergeleken 'Tao Yin' yoga - een taoïstische yogavorm - waarbij de focus ligt op het begeleiden van de 'Qi' (energie) door lichaam en geest. Do-in yoga biedt een grote diversiteit aan oefeningen zoals:

- meditatie
- meridiaan-strekkingen
- losklop-oefeningen
- ademhalingsoefeningen
- zelfbehandeling / drukpuntmassage.

Tijdens een Do-in yogales heeft elke stretch invloed op een meridiaan/energiebaan. Deze meridianen zijn ieder gekoppeld aan een orgaan of functie in het lichaam. Doen we de oefeningen regelmatig, dan voelen we ons lekkerder in ons vel. Tijdens de lessen is er ruimte voor aanpassingen: ieder zit anders in elkaar en het is belangrijk naar ons eigen lichaam te luisteren. De beste beoefenaar daagt zichzelf uit maar respecteert zijn of haar eigen grenzen. Na de oefeningen volgt er een eindontspanning zodat het lichaam kan herstellen en opladen.

Regelmatige beoefening van Do-in yoga stimuleert een opgeruimde en gefocuste geest en vitaliteit in het lichaam. Traditioneel gezien heeft Do-in yoga een directe link met oosterse geneeswijzen als shiatsu en acupunctuur. Deze behandelmethodes richten zich ook op het verbeteren van de energie-doorstroming in het lichaam. Do-in valt onder de zachtere vormen van yoga waarbij de focus met name ligt op vitaliteit en ontspanning.

Yoga voor volwassenen
Yinspire biedt wekelijkse yogalessen aan op onderstaande locaties.


Leiden
- Maandagavond van 18.30 - 19.30 uur Yoga
- Donderdagavond van 21.00 - 22.00 uur Yoga

Rijswijk
- Woensdagavond van 19.00 - 20.00 u Yoga Dance
- Woensdagavond van 20.15 - 21.30 uur Yin Yoga


Scheveningen
- Vrijdagochtend van 09.00 - 10.15 uur Yin Yoga
- Vrijdagochtend van 10.45 - 12.00 uur Do-In Yoga

Zou je Yinspire graag willen uitnodigen voor het geven van een workshop? Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Yoga voor kinderen
Yinspire biedt workshops kinderyoga aan op aanvraag. Ook geeft Merel trainingen aan pedagogisch medewerkers op kinderdagverblijven/ scholen onder de noemer ' Do-in Yoga voor Kinderen '.


Ervaringen

"Na een les met Merel voel ik ontspanning, de energie stroomt beter, en ik kan zelf op punten drukken om blokkades te verlichten. Heerlijke balans tussen uitleg en stilte, tussen leren en voelen."
- Manon de C.


"Merel heeft mij met Yin Yoga kennis laten maken. Zij zit vol kennis die ze met je deelt tijdens de oefeningen. Het is fijn te weten waar elke oefening voor dient zodat je weet welke winst er voor je gezondheid te halen valt.


Geen les is hetzelfde, Merel richt zich elke keer op een ander aspect van lichaam en geest. Ik heb haar lessen als zeer leerzaam en positief ervaren!"

- Eva v.d. A

Do-in yoga voor kinderenWil jouw kind ook regelmatig yoga doen om zich (weer) vitaal en ontspannen te voelen? Of vindt hij/zij het gewoon leuk? Wij van Yinspire snappen dat. Met do-in yoga is de kans groot dat je kind ook zo weer lekker(der) in z'n vel zit. Er zijn zelfs studies die aantonen dat het angst- en stressniveau van kinderen verminderd door yoga.

Met do-in yoga doen we 'Japanse' strek-oefeningen, gecombineerd met beweging en spel. De oefeningen sluiten aan bij de ervaringswereld van een kind en zijn bedoeld om bijvoorbeeld te leren goed door te ademen. We hebben keuze uit veel oefeningen die yoga en spel met elkaar combineren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan interactie via vragen over dagelijkse dingen als emoties en/of ervaringen. Daarnaast is do-in yoga ook een manier om naar binnen te keren en het kind tot rust te laten komen. De schildpadhouding is daarvoor bijvoorbeeld ideaal! Hierbij zit je met je voeten tegen elkaar en heb je je handen om je tenen heen en breng je je hart als het ware naar je voeten toe.

De les sluiten we af met een cirkel en een laatste spel. Afhankelijk van de leeftijd krijgt het kind soms ook gerichte info mee, bijvoorbeeld een simpele oefening voor thuis. De lessen worden vooralsnog online of op afspraak verzorgd. Neem gerust contact op voor meer informatie of kijk op de uitgebreide pagina Do-in Yoga voor Kinderen .