Over Yinspire

Vanuit een veelzijdige achtergrond is Yinspire ontstaan. Als aikido-beoefenaar heeft Merel niet alleen de fysieke skills ontwikkeld die nodig zijn voor het geven van trainingen, maar vooral de aikido-filosofie heeft zij zich eigengemaakt. Vanuit hier is ook bewust gekozen voor de opleiding Shiatsu en is Merel zich ook verder gaan ontwikkelen in Do-in Yoga.

Met shiatsu heeft Merel veel gewerkt als stoelmasseur bij bedrijven. Ze gaf shiatsu stoelmassages aan ambtenaren, werknemers en klanten op veel verschillende locaties. Ook heeft zij in Amsterdam, Den Haag en Leiden traditionele shiatsu-massage gegeven aan haar eigen cliënten.

Vanaf 2016 is zij via Dé Plek in Leiden ook Do-in Yoga les gaan geven. Deze vorm van yoga is nauw verbonden aan shiatsu. De strekkingen die tijdens de oefeningen uitgevoerd worden, hebben effect op de 12 meridianen (energiebanen) in het lichaam. Shiatsu zorgt voor manipulatie van buitenaf en Do-in yoga geeft de beoefenaar zelf de mogelijkheid om van binnenuit aan balans te werken. De woorden DO & IN worden ook wel vertaald als de weg ('do') naar binnen ('in'). Samen met meditatie en ademhalingsoefeningen ontwikkelt de beoefenaar kracht en flexibiliteit. Naast Do-in yoga heeft Merel een favoriete vorm van yoga: Boxing Yoga. Sommige aspecten uit deze yoga-vorm komen terug in haar lessen.

Hiernaast ontwerpt ze sieraden en staat zij dit jaar op verschillende markten in de omgeving Leiden. Ze verkoopt haar werk online aan klanten in binnen- en buitenland. Het combineren van kleur en materiaal doet ze met veel plezier. Naast sieraden heeft Merel ook fotografie en vormgeving als bezigheid en neemt ze soms de tijd voor een spontane fotoshoot op maat. Ze ondersteunt verschillende bedrijven in het MKB door het leveren van beeldmateriaal en content voor social media.