Shiatsu voor jong en oud

Shiatsu is een traditionele vorm van lichaamswerk, een methode die gebaseerd is op de grondbeginselen van acupunctuur. Het heeft zich ontwikkeld tot een innovatieve geneeswijze waar de nadruk ligt op het balans brengen van het lichaam. In een behandeling zijn beweging, meditatie en connectie geïntegreerd. De connectie is vooral van belang om het gevoel van geborgenheid te ervaren wat een helend effect heeft om lichaam en geest. Ook gaat het om de connectie die we met onszelf hebben en hoe we interacteren met onze omgeving. Aanraking is hierbij een gereedschap om deze verbinding te ervaren. Hiervoor is het essentieel dat we eerst een goede connectie ervaren met onszelf. Soms zijn we dit kwijt door ons dagelijkse bezigheden of ons drukke bestaan in het algemeen. Shiatsu helpt bij bewustwording en het vinden van een nieuwe balans, als deze verstoord is.

Shiatsu is zeer effectief bij het behandelen van zowel veelvoorkomende blessures, als chronische pijn, ongemak en ziekte en kan het een uitstekende manier zijn om jezelf te resetten na lange, vermoeiende uren achter de pc, laptop of mobiel. Dit laatste zorgt voor spanning op het hoofd, de nek en schouders en soms ook met uitstraling naar de polsen en handen en tevens de rug, heupen en benen. Door shiatsu wordt deze spanning weer vrijgelaten waardoor de energie weer op een natuurlijke manier kan doorstromen.

Shiatsu werkt voor zowel jong als oud en - zoals eerder gezegd - voor uiteenlopende klachten. Waar shiatsu het lichaam laat ontspannen, krijgt ook de geest rust tijdens een behandeling. Dit kan een heilzaam effect opleveren voor klachten als burn-out, hyperactiviteit, depressie en concentratie-stoornissen.