29-01-2019 | Wist je dat...?

Heb je last van ontstekingen in spieren en/of gewrichten? Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in pijn rond de voet, knieën en heup: een vervelend ongemak. Bewegen gaat lastiger, terwijl je dat juist wel graag wil. Werkt het niet om te smeren met zalfjes of verminderen de klachten niet door ontstekingsremmers of andere pillen? Ik ben dan wel geen oma, maar ik heb wel raad!In Engeland kent men een eeuwenoud middeltje: "Epsom salt". Dit 'bittere zout' werd vroeger gewonnen uit mineraalbronnen in het plaatsje Epsom, vlakbij London. Tegenwoordig wordt bitterzout nog steeds regelmatig ingezet voor diverse doeleinden. In de tuinbouw doet het rozen mooier bloeien en groeien. Opmerkelijk!

Voor je gezondheid kan het ook wonderen doen. Hoe werkt het? Neem een ligbad met ongeveer 100 gram van dit zout. Bij gebrek aan ligbad kun je een voetenbad nemen met één of twee eetlepels bitterzout. Eigenlijk is bitterzout geen zout; het is een samenstelling van Magnesium en sulfaat (zwavel). En juist deze combinatie is een weldaad voor spieren en gewrichten! Na één bad kun je al verschil merken, maar het is aan te raden regelmatig een bad met Epsom salt te nemen, bijvoorbeeld na een uurtje intensief sporten!

Ben je benieuwd waar je het kunt kopen? Kijk dan eens bij Holland & Barrett of bij een traditionele drogisterij of reformhuis.


Reageer op een van de artikelen: